Imani Treatment, opgericht in 2008

Imani is behoorlijk gegroeid sinds we onze deuren hebben geopend. Onze naam, die "geloof" betekent in het Swahili, is heel bewust gekozen. Wij geloven dat het herstellen van een eetstoornis niet alleen veel hard werk vergt, maar ook een even grote hoeveelheid geloof dat het beter zal worden. Bij Imani ondersteunen we de reis en de commitment van cliënten terwijl ze beginnen te herstellen, zodat het geloof dat ze hebben in de mogelijkheid van herstel in het algemeen, een vertrouwen wordt in hun eigen herstel.

'Toen ik bij Imani voor de deur stond, met mijn tas in mijn hand, was ik gebroken en wanhopig op zoek naar hulp.'

Lees meer succesverhalen

Imani is gevestigd in de schaduwrijke buitenwijk Wynberg in Kaapstad, Zuid-Afrika. De kernwaarden van Imani zijn een holistische benadering van behandeling en het creëren van een familiesfeer binnen onze faciliteit, al vanaf het prille begin. Hoewel ons programma en onze weekdagen zijn gestructureerd, van wekelijks meerdere groeps- en individuele therapiesessies tot andere professionele consulten, biedt Imani ook de sfeer van een comfortabel thuis.

Ons prachtige behandelcentrum voelt aan als het grote familiehuis dat het ooit was, met goed ingerichte woonkamers, slaapkamers en ruimtes voor therapie. We kunnen volwassenen behandelen die lijden aan alle soorten eetstoornissen, waaronder Anorexia, Boulimia, Orthorexia and Eetbuienstoornissen.

Je kunt erop vertrouwen dat we de allerbeste zorg bieden, ongeacht waar jij of je dierbaren zich bevinden op de weg naar herstel. Praktische ondersteuning bij het bereiden van maaltijden, eten, voeding en dagelijkse bezigheden wordt aangevuld met therapie om de onderliggende oorzaken van de eetstoornis van elke cliënt te begrijpen en aan te pakken.

We hebben vertrouwen in het vermogen van ieder individu om te genezen van deze verwoestende ziekte, met een combinatie van multidisciplinaire professionele behandelingen en actieve deelname aan dynamische eetstoornis herstel programma's, steungroepen en algemene gemeenschappen. En ons geloof is niet ongegrond - inspirerende succesverhalen hebben ons vaak gelijk gegeven.

Gelegen in de lommerrijke buitenwijk Wynberg in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Wat wij doen

Het holistische programma van Imani is gericht op volwassenen die lijden aan een eetstoornis of afwijkend eetgedrag vertonen, zoals Ruminatiestoornis, morfodysforie, emotioneel eten, eetstoornissen als gevolg van bepaalde medicatie (psychofarmaca), Orthorexia, Binge-Eating Disorder, Anorexia en Boulimia.

Veel van onze cliënten hebben gelijktijdige diagnoses van angst, depressie, verslaving, obsessieve compulsieve stoornis en andere psychologische problemen die een gelijktijdige behandeling of interventie vereisen. We zijn er trots op dat Imani een van de weinige centra is met een breed zorgaanbod dat geschikt is voor de behandeling van co-morbide aandoeningen, in elke fase van iemands herstel en genezing.

Het dieetcomponent van ons programma is zeer praktijkgericht, zodat je volop kunt oefenen met het plannen van maaltijden, het bereiden van voedsel, het kopen van boodschappen en uit eten gaan. Met gespecialiseerde voedingsadviezen stellen we mensen ook in staat om in de toekomst beter voor zichzelf te zorgen. Naast groepswerk krijgt iedereen één-op-één sessies met gekwalificeerde artsen, psychiaters, casemanagers en diëtisten, en met de hoofdbehandelaar.

Tot slot beschouwen we de betrokkenheid van familie als erg belangrijk en heilzaam voor het herstelproces. We streven ernaar hen bij elke stap van dit proces te betrekken en bieden talloze mogelijkheden om familieleden deel te laten nemen aan de behandeling van dierbaren. Deze mogelijkheden omvatten bezoek, therapeutische gezinsmaaltijden en sessies voor gezinstherapie.

Het holistische programma van Imani is gericht op volwassenen die lijden aan verschillende eetstoornissen en afwijkend eetgedrag.

Voor wie is Imani?

Imani is er voor volwassenen die al langere tijd worstelen met eetstoornissen, van welke aard dan ook. Of iemand nu is teruggevallen in oud gedrag na zich een tijd goed te hebben gevoeld, of net voor het eerst de diagnose heeft gekregen. Of iemand een bijkomende diagnose heeft die ook behandeld moet worden, of niet. Wij zijn er om te helpen.

Imani steunt daarnaast mensen die familieleden, vrienden of belangrijke anderen hebben die worstelen met eetstoornissen. Onderdeel van onze holistische behandelaanpak is het betrekken en bijstaan van de belangrijke mensen in het leven van de persoon met een eetstoornis. Door middel van gezinstherapie en algemene informatiesessies erkennen we de moeilijkheden waarmee de dierbaren van patiënten te maken hebben en geven we nuttig advies over hoe hiermee om te gaan en het proces te beginnen van het helen van de relaties.

Belangrijk is dat Imani er is voor mensen die beter willen worden. Er zijn altijd ups en downs op de weg naar herstel, en van niemand wordt verwacht dat hij of zij zich elk moment van de dag positief voelt over het proces. Maar om succesvol met een eetstoornis om te gaan, moet je in de juiste richting blijven bewegen. Wij hebben er vertrouwen in dat je kunt genezen en we willen dat jij dat vertrouwen ook hebt.

Imani wordt erkend als voorloper op het gebied van eetstoornisbehandeling met een ongeëvenaarde aanpak en behandelprogramma.

Waarom kiezen voor Imani?

Imani is om verschillende redenen een duidelijke keuze voor veel mensen die lijden aan actieve eetstoornissen. Deze zijn onder meer:

  • Kaapstad zelf is een centrum van herstel. Als je hier voor een behandelingscentrum kiest, heb je toegang tot verschillende op eetstoornissen gebaseerde gemeenschappen. Je kunt onder andere bijeenkomsten bijwonen van Overeaters Anonymous (OA), Eating Disorders Anonymous (EDA) en Anorexics and Bulimics Anonymous (ABA).
  • Je zult makkelijk in contact kunnen komen met mensen die langdurig hersteld zijn van een eetstoornis, als bondgenoten in je strijd of als sponsors.
  • Ons toegewijde team combineert jarenlange ervaring met een uitgebreide, multidisciplinaire aanpak.
  • We hebben een speciale, gespecialiseerde behandelafdeling voor eetstoornissen. Hier zijn we in staat om de voortgang van verschillende soorten eetstoornissen te stoppen en het herstel van individuen te ondersteunen.
  • De locatie zelf biedt een comfortabele, huiselijke omgeving die het genezingsproces ondersteunt.

Maak kennis met het team

Ons multidisciplinaire team bestaat uit counselors, verpleegkundigen, diëtisten, herstelassistenten, begeleiders van steungroepen en externe specialisten en behandelaars. Elk lid van het team is toegewijd aan het helpen van mensen met eetstoornissen, met behandelplannen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van het individu.

In elke fase van het pad naar herstel zijn de experts in ons team in staat om het juiste niveau van zorg te bieden aan onze cliënten - altijd geleverd met medeleven en empathie. Onze therapeuten en andere medewerkers hebben jarenlange ervaring en zijn gepassioneerd om mensen met een eetstoornis te helpen herstellen.

Door samen te werken om de fysieke, emotionele, mentale en spirituele elementen van onze cliënten aan te pakken, helpt Imani hen om zich te bevrijden van de beperkingen die hun ziekte hen oplegt.

Maak kennis met het team

Ons doel is om de groei en ontwikkeling van alle aspecten van het individu te faciliteren.

"Elke persoon die lijdt aan een eetstoornis verdient herstel. Laat ons de weg verlichten."