Maak kennis met het team

Het team van het Imani Treatment Centre is uitzonderlijk. Niet alleen beschikken ze over vele jaren van eersteklas training en ervaring, maar ze zijn even meelevend als deskundig. Bij Imani begrijpen we dat iedereen uniek is en werken we samen om voor elke cliënt het juiste behandelplan te bieden.
'Ik had zorg en steun nodig van mensen die bekend waren met eetstoornissen, zodat ik niet terug kon vallen in oud gedrag.'
Lees meer succesverhalen

Iedereen is anders, maar veel mensen die lijden aan een eetstoornis delen bepaalde gedachten en gedragingen. Velen hebben zelfs vergelijkbare levenservaringen. Ons dynamische team is in staat om je te ondersteunen bij het omgaan met deze problemen wanneer ze zich voordoen, in een veilige en verzorgende therapeutische omgeving.

Zoals bij elke groep is communicatie de sleutel tot het succes van ons team. Elk lid informeert de anderen zo snel mogelijk over belangrijke ontwikkelingen in de behandeling van cliënten. Iedereen wordt op de hoogte gehouden, zodat ze altijd precies weten welke zorg ze moeten geven en elkaar kunnen ondersteunen bij het werken met cliënten.

Omdat er bij Imani zoveel verschillende behandelingen en principes worden aangeboden, is een samenwerkend, holistisch team nog belangrijker dan normaal. We hebben veel succes geboekt met onze multidisciplinaire, op teamwork gebaseerde aanpak en hebben veel cliënten geholpen om verdere stappen te zetten op hun weg naar herstel. We hebben er vertrouwen in dat we hetzelfde kunnen doen voor jou of je dierbaren.

De sleutel tot het succes van ons team is communicatie.

Ons kernteam

Alison Bloomberg-Green, Directeur

Alison Bloomberg-Green werkt al meer dan 14 jaar voornamelijk met eetstoornissen en is directeur bij Imani. Haar expertise en passie voor herstel komen duidelijk naar voren in zowel haar benadering richting onze cliënten als haar inbreng in het programma bij Imani.

Alison heeft Imani vanaf de grond opgebouwd. Haar toewijding aan de behandeling van deze levensbedreigende ziekte komt voort uit persoonlijke ervaring met zowel de duisternis van de ziekte als de vele jaren die ze heeft geleefd in het licht van herstel.

Vashti Fairhead, Klinisch Directeur

Vashti is vastberaden maar heeft een ongelooflijk empathisch vermogen. Tot haar dagelijkse taken behoren onder andere het toezicht houden op ons therapeutische programma en het aansturen van ons counselingteam. Als ze een superkracht voor zichzelf zou mogen kiezen, dan zou het zijn dat ze met een knip van haar vingers de cliënten van Imani kan laten zien hoe bijzonder ze allemaal zijn. Omdat ze dat niet kan, gebruikt ze haar indrukwekkende klinische vaardigheden om hetzelfde resultaat te bereiken. Vashti is een geregistreerd maatschappelijk werker en heeft meer dan 15 jaar als senior counselor en klinisch directeur in verschillende behandelcentra gewerkt. Ze is gepassioneerd over wat ze doet en zegt dat het meest lonende deel van haar werk is om te zien hoe mensen met eetstoornissen beginnen te genezen en zelfacceptatie in praktijk brengen.

Dana Tadmor, Senior Counsellor

Dana heeft al 19 jaar aan ervaring in het vakgebied van verslavingszorg. Momenteel heeft ze haar eigen privépraktijk in Sea Point waar ze werkt met cliënten die lijden aan verslavingen zoals drugs, alcohol, seks, gokken, eetstoornissen en co-dependentie. Ze heeft in verschillende behandelcentra in Kaapstad gewerkt, waar ze ook verschillende eetstoornisprogramma's heeft geïmplementeerd. Dana geeft ook les aan de South African College of Applied Psychology. Ze doceert de module Verslaving, die ze mede heeft geschreven, en de module Inleiding tot Psychologie. Ze is ook gastdocent aan UCT.

LINDSEY BOWES, Trauma en verslavingverzorger

Lindsey studeerde in 2004 af aan de Rand Afrikaans Universiteit in Johannesburg met een Honours graad in Psychologie.
Lindsey's reis als therapeut begon in 2005 bij een bekende psychiatrische instelling in Johannesburg. In 2011 vervolgde ze haar deeltijdstudie bij UNISA en kwalificeerde ze zich als Trauma Counsellor. Sindsdien heeft Lindsey in verschillende behandelcentra gewerkt, zowel op psychiatrisch gebied als op het gebied van herstel.

Lindsey heeft vele jaren gewerkt met individuen en gezinnen die te maken hebben met eetstoornissen, middelenmisbruik, angst, depressie, trauma en zelfvernietigende patronen en gedragingen. Lindsey werkt sinds november 2021 bij Imani en brengt zowel passie als ervaring met zich mee.


Haar benadering is zachtaardig en vriendelijk, maar ze stelt ook duidelijke grenzen en heeft veel kennis van zaken. Ze vindt het geweldig om haar cliënten te zien groeien en daadwerkelijk, blijvend herstel te vinden.

Michelle Templeton, Financieel en Administratief Manager

Michelle is degene die ervoor zorgt dat alles bij Imani zo soepel verloopt! Haar vele dagelijkse taken bestaan uit het bijhouden van financiële en personeelsgegevens, het beoordelen, bijwerken en openen van contracten met externe dienstverleners, het opstellen van begrotingen en facturen en het organiseren van het vervoer van cliënten van en naar het vliegveld en andere afspraken. Door dit alles en nog veel meer voor elkaar te krijgen, speelt Michelle een integrale rol in het functioneren van Imani en stelt ze ons in staat om cliënten te blijven helpen. Ze heeft jarenlang in het financiële en administratieve veld gewerkt en beschouwt het feit dat ze een bijdrage levert aan het herstel van de toekomst van mensen met een eetstoornis als het grootste voordeel van haar baan bij Imani.

HERSTELASSISTENTEN

NEIL DOVETON 

Neil werkt sinds januari 2023 bij Imani als herstelassistent. Met een stevige en zachte aanpak toont Neil zorg, geduld en compassie om het welzijn van al onze cliënten te verbeteren door middel van voortdurende ondersteuning en gezelschap.
Hij heeft een achtergrond in film en zijn creatieve vaardigheden dragen op vele manieren bij aan de helende en verjongende omgeving van Imani.
Neil's sterke basis in zijn eigen herstel inspireerde hem tot een carrièrestap die hij zowel lonend als bevredigend vond.

URSULA CLOETE

Ursula is een herstellende verslaafde die het grootste deel van haar volwassen leven in het bedrijfsleven heeft gewerkt.

Sinds ze in herstel is, heeft Ursula ontdekt dat haar hart niet langer in de bedrijfswereld lag. Ze voelde dat ze haar doel beter diende door in de herstelsector actief te worden en anderen te helpen herstel te vinden.

Ursula heeft in verschillende behandelcentra gewerkt en is al 14 jaar bezig met haar herstelproces.

Therapy Dog Bob

Therapiehond / Hoofdbegeleider

Bob is gered van een leven op straat in Khayelitsha en is een van de grootste troeven van Imani. Bob is een van de beste tools waar we over beschikken voor dialectische gedragstherapie. Er gaat niets boven Bob's knuffels. Onze hond Bob is gespecialiseerd in troosten en empathie en zijn promotie tot hoofdbegeleider heeft hij met hard werken verdiend.

ANTHONY FRY

COUNSELLOR VOOR ONDERSTEUNING

Anthony heeft de afgelopen 15 jaar bij Imani gewerkt als counsellor voor ondersteuning en herstelassistent.

Anthony heeft een BSc Social Science van de Leeds Beckett University en had in 1997 Psychologie als hoofdvak. Hij heeft ook een BA Honours van UNISA in Psychologische Counselling, die hij in 2018 behaalde.
Anthony is sinds 2012 geregistreerd bij de Council for Counsellors SA en heeft een Addiction Counselling Learnership Certificate van Kenilworth Clinic.

Anthony vindt het een enorme voldoening om cliënten te zien ontwaken uit de duisternis van verslaving en hoop en genezing te zien vinden, zowel bij Imani als binnen het 12-stappenprogramma.

Andere belangrijke teamspelers

Geregistreerd Verpleegkundige

NONTOBEKO MBALI GABELA

Nontobeko is een gediplomeerd professioneel verpleegkundige met vele jaren werkervaring als verpleegkundige op zowel psychiatrische als verslavingsafdelingen.


Nonto is gepassioneerd over haar werk, maar stelt duidelijke grenzen en is standvastig op een liefdevolle en ondersteunende manier.


Haar expertise in verpleging samen met haar zachte kracht en gevoel voor humor maken haar een grote aanwinst voor Imani.

Gedegen kennis van de basisprincipes van eetstoornissen

Externe Behandelaars

Bij Imani werken we met een team van zeer bevoegde externe behandelaars, die allemaal alom gerespecteerd worden in hun vakgebied. Geregistreerde diëtisten, voedingsdeskundigen, huisartsen, psychiaters, psychologen en andere professionals staan allemaal klaar om de optimale combinatie van zorg te leveren voor elke individuele cliënt.

Eventuele andere specialisten, zoals endocrinologen voor diabetes en andere hormonale onevenwichtigheden of gastro-enterologen voor spijsverteringsproblemen, kunnen worden geconsulteerd wanneer dat nodig is. Deze deskundigen zijn ook van topniveau om de lichamelijke gezondheid van onze cliënten optimaal te houden. Deze lichamelijke gezondheid vergemakkelijkt op haar beurt weer het herstel en de genezing van onze bewoners.

Herstel Assistenten

Onze vriendelijke, toegewijde herstelassistenten zijn een belangrijk onderdeel van ons team. Ze zorgen voor een belangrijke infrastructuur, of de counselors nu dienst hebben of na sluitingstijd. Cliënten kunnen een beroep doen op de dienstdoende herstelassistenten voor de zorg die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben.

Bij Imani houden onze herstelassistenten onder andere toezicht op het bereiden van voedsel en maaltijden, helpen ze met boodschappen doen en andere uitstapjes, en bieden ze extra ondersteuning tijdens groepssessies of activiteiten.

Met een gedegen kennis van de basisprincipes van eetstoornissen en Imani's holistische behandelbenadering, zorgen ze ervoor dat de atmosfeer altijd stabiel, verzorgend en ondersteunend voor je herstel is.

Dr Judy Bentley

Dr Judy Bentley has been a psychiatrist for over a decade, and treating individuals afflicted with addictions and eating disorders has become her primary area of interest. Several of her patients have given her the name “Wonder Woman” because of her ability to identify with and help so many people.

Dr Duncan Laurenson

Dr Duncan Laurenson has more than 15 years’ experience in addiction medicine, His interest focuses on medical aspects of addiction, particularly withdrawal treatment (detox) and he is currently engaged in a project monitoring treatment outcomes in various clinical settings.

Melanie Harris / Julia Lovely

Melanie Harris and Julia Lovely have been practising as dieticians in Cape Town for roughly the same length of time. At Imani, they are both involved in individual nutritional assessment, counselling, meal plan formulation, and staff training. They also facilitate important group dietetic sessions with the entire community. By challenging faulty thinking patterns around food, both Melanie and Julia help eating disorder sufferers get the sound nutrition they need to heal.

"Elke persoon met een eetstoornis verdient het om herstel te vinden. Laat ons de weg verlichten."