Waarom laten zoveel mensen zich behandelen voor eetstoornissen in Zuid-Afrika? – Bijgewerkt

Zuid-Afrika, en Kaapstad in het bijzonder, is een centrum geworden voor behandeling en herstel van de meeste verschillende soorten verslaving. Mensen reizen van over de hele wereld om hier hun genezingsreis te beginnen. Dit geldt net zo goed voor mensen met een eetstoornis als voor andere verslaafden. Maar waarom is Kaapstad precies de wereldhoofdstad geworden voor herstel van Anorexia, Boulimia en Binge-eating Disorder (BED)? Daar zijn verschillende redenen voor.

Kosten van behandeling zijn relatief laag

Voor internationale cliënten is een behandeling in Zuid-Afrika meestal veel betaalbaarder dan een behandeling in eigen land. Dit komt deels door de zwakkere Zuid-Afrikaanse Rand. De wisselkoers is zeer gunstig voor euro’s, Amerikaanse dollars en Britse ponden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de behandeling. Mensen die thuis niet naar een eetstoornisinstelling zouden kunnen gaan, kunnen zich dat hier wel veroorloven.

De ervaring en expertise in Zuid-Afrika is ongelooflijk

Sinds het land zo’n bekende behandelingsoptie is geworden voor alle verslaafden die hulp zoeken, is ook de professionele gemeenschap gegroeid. Een groot aantal psychologen, psychiaters, diëtisten en andere deskundigen met een speciale interesse in eetstoornissen, noemen Zuid-Afrika hun thuis. Naast deze reguliere zorgverleners beschikt Zuid-Afrika ook over een groot netwerk van hulpverleners. Dit zijn onder andere Biodanza en yoga-instructeurs, die mensen helpen om weer contact te maken met hun lichaam.

De ervaren professionals in Zuid-Afrika erkennen ook het belang van holistisch herstel. Ze gaan verder dan het geven van counseling om trauma’s uit het verleden te bekijken en huidige problemen aan te pakken. Hoe belangrijk een eetstoornisbehandeling ook is, cliënten hebben ook baat bij kunstzinnige therapie, vrijwilligerswerk en andere aanvullende activiteiten. De gezamenlijke jarenlange expertise geeft je de beste kans op een veelzijdige en duurzame genezing van een actieve eetstoornis.

Er is een fenomenaal netwerk van steun en vriendschap ontstaan in Kaapstad

Omdat er zoveel mensen naar Kaapstad komen voor behandeling, heeft zich hier een enorme herstelgemeenschap ontwikkeld. Contact maken met anderen die lijden aan een eetbuistoornis, anorexia, boulimia of een andere eetstoornis is van onschatbare waarde. Zij kunnen zich inleven in wat jij doormaakt op een manier die niet-lijders gewoonweg niet kunnen. Praten met anderen die dezelfde problemen hebben ervaren, helpt je in te zien dat je niet alleen bent.

Als je hoort van iemand anders die erin geslaagd is de eetstoornis te overwinnen, zie je dat het mogelijk is. Het netwerk biedt hoop, inspiratie en verbondenheid voor iedereen die er deel van uitmaakt. Cliënten van over de hele wereld zeggen dat ze nog nooit zoiets hebben meegemaakt. Met meer mensen die naar Kaapstad komen voor behandeling en hier blijven of terugkeren naar huis in herstel, blijft het zich uitbreiden. En het zal zeker in kracht blijven groeien.

Waarom zou Imani het Zuid-Afrikaanse behandelcentrum van jouw keuze moeten zijn?

Als jij of een van je dierbaren besluit om te kiezen voor eetstoornisherstel in Zuid-Afrika, waarom zou je dan voor Imani kiezen? Misschien heb je al gehoord van onze goede reputatie, maar weet je niet precies wat ons onderscheidt. Onze holistische benadering ondersteunt het herstel van onze cliënten van deze verwoestende ziekte op alle mogelijke manieren. De deskundige professionals in ons team bieden onder andere voedingsadvies, maaltijdondersteuning, individuele en groepstherapie en psychiatrische of aanvullende medische zorg.

We moedigen onze cliënten ook sterk aan om in contact te komen met de ongelooflijke herstelgemeenschap van Kaapstad, via bijeenkomsten en andere vormen van samenzijn. Er zijn verschillende bijeenkomsten in de stad die regelmatig plaatsvinden en die fantastische steun bieden bij de genezingsreis van individuen. En met onze expertise op het gebied van dubbele diagnoses zijn we uitstekend toegerust om je te helpen omgaan met eventuele bijkomende gezondheidsproblemen. Dit pad bewandelen is niet gemakkelijk, maar we zullen je bij elke stap begeleiden.