Waarom zoeken zoveel mensen behandeling voor Anorexia, Boulimia en Binge Eating Disorder in Kaapstad, Zuid-Afrika?

Kaapstad, Zuid-Afrika, is echt de herstelhoofdstad van de wereld geworden. Dit geldt voor verslaving, maar meer specifiek voor herstel van eetstoornissen. Herstel van eetstoornissen omvat anorexia nervosa, bulimia nervosa en binge eating disorder (BED).

De aantrekkingskracht van herstel in Kaapstad lijkt verschillende redenen te hebben:

  • Kosten van behandeling in Zuid-Afrika versus andere landen.
  • De ervaring en expertise in Zuid-Afrika.
  • Het netwerk van steun en vriendschap dat zich in Zuid-Afrika en specifiek in Kaapstad heeft ontwikkeld.

Internationale cliënten trekken naar Zuid-Afrika op zoek naar behandeling vanwege de betaalbaarheid van behandeling in Zuid-Afrika. De kosten voor een behandeling zijn hier aanzienlijk lager dan in het buitenland. Deze lagere kosten zijn deels te danken aan de verzwakte Rand. Deze betaalbaarheid opent deuren voor internationale cliënten. Deze cliënten kunnen onder normale omstandigheden geen klinische opname krijgen vanwege de enorme kosten.

Als gevolg hiervan zoeken meer mensen behandeling voor alle soorten verslavingen in Zuid-Afrika. Het enorm gunstige domino-effect is de ontwikkeling van een gemeenschapsgericht centrum voor behandelingen in Kaapstad. Deze ondersteunende hub is vooral sterk gericht op eetstoornissen. Het ondersteunende netwerk is sterk gegroeid, waardoor behandeling in Kaapstad enorm aantrekkelijk is.  Dit ondersteunende netwerk is zowel heilzaam als ondersteunend voor degenen die genezing nodig hebben.

Als jij of een geliefde lijdt aan een eetstoornis, contacteer ons en sluit je aan bij onze enorm ondersteunende gemeenschap in Kaapstad.