Hulp voor boulimia nervosa in Zuid-Afrika

Wat is boulimia nervosa?

Bulimia Nervosa is een ernstige eetstoornis die veel voorkomt in Zuid-Afrika en gekenmerkt wordt door frequente eetbuien gevolgd door extreme pogingen om niet aan te komen, vaak door overgeven of overmatig sporten. Deze cyclus van zich herhalende eetbuien kan schade veroorzaken aan je spijsverteringsstelsel en chemische onevenwichtigheden in het lichaam creëren die de werking van belangrijke organen, waaronder het hart, schaden. Het kan zelfs fataal zijn.

Hoewel het het meest voorkomt bij jonge vrouwen, kan boulimie vrouwen en mannen van alle leeftijden treffen. Als je worstelt met boulimia nervosa, is het leven een constante strijd tussen het verlangen om af te vallen en de overweldigende drang om eetbuien te krijgen. Je wilt geen eetbuien hebben – je weet dat je je daarna schuldig en beschaamd zult voelen – maar toch geef je er steeds weer aan toe. Als de eetbui voorbij is, slaat de paniek toe en neem je drastische maatregelen om je eetbuien “ongedaan te maken”, zoals laxeren, overgeven of hardlopen. Maar hoe gevangen je je ook voelt in deze vicieuze cirkel, er is hoop. Met behandeling en ondersteuning kun je de cyclus doorbreken, leren om op een gezondere manier met onaangename emoties om te gaan en je gevoel van controle terugkrijgen.

Hoe kan Imani helpen bij de behandeling van boulimia?

Het Imani Recovery Centre for Eating Disorders is een van de meest uitgebreide programma’s in Zuid-Afrika dat veelomvattende zorg verleent aan mensen die worstelen met anorexia, boulimia, binge-eating disorder, en andere co-morbide aandoeningen. We zijn een team van psychiaters, dokters, therapeuten, diëtisten en verpleegkundig personeel dat trots is op de wijze waarop we al onze cliënten ondersteunen in hun pad naar herstel van hun eetstoornissen. Aangevoerd door eetstoornis-experts, wordt Imani door cliënten gekozen vanwege de superieure medische en psychiatrische behandeling, innovatieve therapieën, individuele nazorg, alumni-ondersteuning en door de focus op de betrokkenheid van familie.

Iedereen die bij ons binnenkomt is uniek en heeft zijn eigen uitdagingen. Daarom bieden we speciaal op maat gemaakte behandelprogramma’s om aan de individuele behoeften van al onze cliënten te voldoen. Met gespecialiseerde behandeling en ondersteuning streeft Imani ernaar om al onze cliënten in staat te stellen hun eetstoornissen te overwinnen en een radicale acceptatie van hun lichaam, hun geest en hun leven op te bouwen.

Het gespecialiseerde intramurale programma biedt een scala aan therapeutische mogelijkheden en interventies die zijn ontworpen om vaste gedragspatronen te onderbreken en gedrags- en emotionele groei en verandering te bevorderen. De behandeling is uitgebreid en individueel afgestemd, met de nadruk op het behandelen van alle aspecten van het individu. Ons doel is om meer begrip en acceptatie bij onze cliënten te kweken, zodat verandering kan plaatsvinden.

De behandeling bij Imani legt de nadruk op het ombuigen van de obsessieve en eenzame aandacht van onze cliënten voor de wereld van voeding en gewicht naar de arena van menselijke verbinding en interactie. Door empathische confrontatie en het aanleren van nieuwe en gezondere manieren om onvervulde behoeften te bevredigen, hebben we ongezond gedrag zien verminderen en onze cliënten belang, vertrouwen, motivatie, mededogen en stabiliteit in hun herstel zien opbouwen.

Lijd jij, een familielid of vriend(in) aan Boulimia Nervosa en wil je meer weten over Bulimia Nervosa behandeling in Zuid-Afrika, neem vandaag nog contact met ons op!